dinsdag 31 januari 2012

Winter verzorging

Ook al hebben we niet echt een strenge winter gehad, de kou klopt deze dagen toch op onze voordeur. Natuurlijk hebben je handen en nagels altijd verzorging nodig, maar met deze koude dagen is het extra opletten geblazen. Hieronder wat tips om de koude dagen goed door te komen.

Dat gaat gesmeerd
Smeer je handen elke ochtend en avond in met een voedende handcrème zoals bijvoorbeeld de zijdezachte voedende handcrème van Nivea met macademia notenolie. Lekker! Vergeet je nagelriemen ook niet! Deze kun je insmeren met een verzorgende nagelriemolie of als je dit niet in huis hebt met wat vaseline.

Remove de remover
Ook al is het leuk om elke keer een andere nagellak op je nagels te doen.. het is funest voor je nagels. Naast het feit dat ze niet kunnen ademen omdat er nagellak op zit is het ook slecht aangezien je de nagellak elke keer weer moet verwijderen met nagellakremover. Het beste is er één zonder aceton te gebruiken zodat dit je nagels niet kan uitdrogen, maar zelfs dan is het beter om de remover met de koudere dagen minder te gebruiken. En dan komen we meteen aan bij het volgende punt.

Vakantie voor je nagels
Zorg ervoor dat je je nagels een aantal dagen vrij geeft door geen nagellak op te doen. Verwen je nagels tijdens deze dagen extra goed en smeer ze goed en vaak in. Je nagels zullen je dankbaar zijn voor deze welverdiende vakantie.

Extra bescherming
Als je weer eens moet afwassen of je huis moet schoonmaken maak dan gebruik van schoonmaakhandschoenen. Deze beschermen je handen tegen uitdrogen. 

Met deze tips moet je de koude dagen goed door kunnen komen en laat het me weten als je zelf nog wat tips hebt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten